ZELENSKI: NATO je dao zeleno svetlo za bombardovanje gradova

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski izrazio je žaljenje zbog „namerne“ odluke NATO da ne uvede zonu zabrane leta iznad Ukrajine u jeku ruske intervencije.

„Danas je uprava Alijanse dala zeleno svetlo nastavku bombardovanja ukrajinskih gradova i sela time što je odbila da uvede zonu zabrane leta“, rekao je Zelenski u videu koji je objavilo ukrajinsko predsedništvo.

Posle noćašnjeg napada na nuklearnu centralu Zaporožje, Zelenski je ponovo apelovao na Zapad da uvede zonu zabrane letova iznad Ukrajine.

Međutim, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg odbacio je tu mogućnost, ukazavši na rizik od znatno šireg rata u Evropi.

On je rekao da bi NATO avioni morali da obaraju ruske letelice da bi uspostavili zonu zabrane letova iznad Ukrajine.

Ako padnemo mi, pašće i Evropa

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski večeras se obratio demonstrantima u nizu evropskih gradova, koji su izašli na ulice kako bi dali podršku Ukrajini u borbi protiv ruske intervencije.

„Prvi minut ovog obraćanja biće minut ćutnje za sve one koji su pali u borbi za svoju zemlju, za naše vojnike, rekao je Zelenski u obraćanju putem Zuma demonstrantima u Bratislavi, Frankfurtu, Pragu, Lionu, Tbilisiju, Beču i Viljnusu.

Nije ugrozena bezbednost nuklearke u Zaporožju

Ruski predstavnik u UN Vasiliji Nebenzija kazao je na hitnoj sednici Saveta bezbednosti UN o ruskom napadu na najveću evropsku nuklearku Zaporožje u Ukrajini da ruske snage „čuvaju“ tu nuklearnu centralu i okolnu teritoriju, prenosi BBC.

Dodao je da nuklearka radi normalno, kao i da su pozadinski nivoi radijacije normalni.

Podeli
Updated: март 5, 2022 — 5:57 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. ZLO JE KAD IMAS GLUPOG KOMEDIJASA ZA PREDSEDNIKA, NAS JE SAMO LAZOV I LOPOV.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *