ŽESTOKI SUKOBI SA POLICIJOM U KRAGUJEVCU: Letele baklje i sevale pesnice (VIDEO)

Navijači Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde, popularni Crveni đavoli i Delije, sukobili su se pre utakmice ova dva tima koja počinje u nedelju od 13.30 časova!

Naime, na video snimku koji se pojavio na društvenim mrežama jasno se vide neredi na ulici, tuča navijača dva tima, kao i intervenciju policije koja je tamo bila u velikom broju.

Netreperljivost Crvenih đavola i Delija vlada godinama unazad, čak i kada je Radnički igrao Srpsku ligu. Upravo tada su dobili težak udarac od navijača Zvezde, koji su im u maju oteli centralnu zastavu i istu zapalili na Marakani.

Radnički je tada igrao utakmicu protiv Mihajlovca, a Zvezda protiv Voždovca Superligu. Međutim, jedan deo Delija iz okolnih gradova nije otišao na Marakanu, već na “Čika Daču” gde je njih 50-ak nadmudrilo domaće pristalice.

Uzeli su zastavu, ali su čak dve godine čekali da istu zapale. Verovatno da se Radnički vrati u ligu, što nije bio slučlaj sve do ove sezone.

Elem, te 2019. godine Delije su na utakmici sa Zemunom zapalile zastavu i tom prilikom poslali poruku i Taurunum Bojsima koji su u bratskim odnosima sa Crvenim đavolima.

– Rođendan slave i vaša braća… I njima je ograda za glavnu zastavu kraća – bila je poruka severne tribine.

Podeli
Updated: октобар 31, 2021 — 9:06 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *