ZLATNO DOBA: Siniši Malom oduzeto šest stanova u Bugarskoj

Šest luksuznih stanova koje je Siniša Mali kupio kao direktor ofšor kompanija sa Britanskih Devičanskih Ostrva i koji se vode na njihove ćerke firme u Bugarskoj – „Erma 11“ i „Erul 11“, oduzeto je jer su ove firme prestale da plaćaju porez i vraćaju kredite banci u Bugarskoj, pokazuje dokumentacija koju su prikupili KRIK i portal Bivol.

Pišu: Dragana Pećo i Atanas Čobanov (Atanas Tchobanov, Bivol.bg)

Dva stana blokirala je u julu ove godine poreska uprava opštine Sozopolj, na čijoj teritoriji je primorsko letovalište „Sveti Nikola“ u sklopu kojeg su apartmani.

Četiri apartmana oduzela je krajem prošle godine banka Bulgarian-American Credit Bank od koje su firme „Erma 11“ i „Erul 11“ sredinom 2011. uzele kredite. Osim stanova, banka je blokirala i 21 garažno mesto.

Loading...

Ovi stanovi su oduzeti kako bi se njihovom prodajom namirila dugovanja firmi.

Dva su već javno ponuđena na aukcijsku prodaju.

Iz dokumentacije koja je javno dostupna nije moguće saznati koliko tačno ove kompanije duguju za porez, niti iznose kredita koje su uzele od banke.

Kompleks „Sveti Nikola“

Firme „Erma 11“ i „Erul 11“ od marta ove godine su u stanju mirovanja, odnosno privremeno su prestale da posluju. Prema dokumentu koji je potpisao direktor kompanija, one u prošloj godini nisu imale prihoda.

Vlasništvo ovih bugarskih firmi vodi na ofšor kompanije „Brigham Holding & Finance Inc.“ i „Etham Invest & Finance Corp.“ sa Britanskih Devičanskih Ostrva. Direktor ofšor firmi, kako je ranije otkrio KRIK, u vreme kada su kupljeni stanovi u Bugarskoj bio je Siniša Mali, tada savetnik Aleksandra Vučića.

Istrage i napredovanje

Mali je kao direktor ovih „školjka“ firmi 2012. i 2013. kupio 23 luksuzna apartmana u kompleksu „Sveti Nikola“ na bugarskom primorju i jedan na svoje ime, kako je KRIK otkrio pre gotovo četiri godine.

Mali je tada negirao da je povezan sa stanovima u Bugarskoj tvrdeći da je njegov potpis na dokumentima – falsifikovan. Rekao je da za ovu tvrdnju ima kao dokaz izveštaj bugarskog grafologa, ali u javnosti nije saopštio ni njegovo ime, niti izveštaj.

Podeli
Updated: 13 септембра, 2019 — 8:24 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Ne bojim se za malog, ubrzo će on da namakne izgubljenu lovu preko Beograda na vodi a pozajmiće mu i Vesić od pazara sa Trga reublike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.