Zorana: Dobro je što je poseta Lavrova otkazana

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, izjavila je da je dobro što je otkazana najavljena poseta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Srbiji jer je i sama najava te posete stavila Srbiju u komplikovanu poziciju.

– Sama najava posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova bila je komplikovana za Srbiju i za predsednika Aleksandra Vučića.

Trudimo se da opstanemo u energetskom, finansijskom i političkom smislu u trenutku koji je zaista težak i mislim da nam je najmanje potrebno da se preko naših leđa rešavaju svetska pitanja – objasnila je Mihajlović.

Ona podseća da se neretko može čuti kako su Srbija u Rusija najveći prijatelji.

– Ako su nam prijatelji, pošto govore da jesu, onda nije trebalo da planira dođe u ovom trenutku, da ne idem u onu krajnost da kažem da je trebalo da nas zamole da im uvedemo sankcije.

 Mislim da je dobro što ruski ministar sada nije došao u posetu Srbiji, i moramo da razmislimo o našem putu dalje, a Srbija se jasno opredelila za put ka EU, što je rekao i predsednik Vučić – rekla je Mihajlović za Euronews, upitana da prokomentariše otkazivanje posete Lavrova.

Podeli
Updated: јун 9, 2022 — 8:40 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *