Zorana Mihajlović o Brnabić: Bilo me je sramota da budem pored nje, a kamoli da je slušam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar. Premijerki Srbije Ani Brnabić time istekao je treći mandat, koji je počeo 2017. godine.

Bivša ministarka u svim vladama Ane Brnabić, osim poslednje, Zorana Mihajlović kaže za Danas da je, nažalost, Brnabić unizila žene u Srbiji jer je prvi put posle Milke Planinc, Srbija dobila ženu da bude premijerka.

„A, ovako nas je napravila svim što žene nisu – bez znanja, sposobnosti, i bez razumevanja značaja funkcije na koju je imenovana“, kaže sagovornica Danasa.

Drugo, napominje, zbog odluka koje je prihvatala da Vlada Srbije donosi, ili određena ministarstva, a koja se tiču cele države, svakog građanina i građanke, od loših odluka u socijalnoj politici, ekonomiji, ekologiji, time što je prihvatala sve što su Vučićev kabinet i sam Vučić govorili, „itekako je saučesnik u svemu što tek sad izlazi“.

„Od visoke korupcije, kriminala, najviše inflacije hrane u Evropi, 26 ubijenih žena u ovoj godini, dece koja ubijaju decu. Strašno je porazno da nije imala svoje ja, ni kad se desio masakr u Rubnikaru da se usprotivi odluci Vučića jer on je naredio da se ne ide, i da ona i cela vlada odu. To je neoprostivo. Da sam bila u Vladi nema te sile koja bi me sprečila. Jer na kraju, a ko su oni? Čija su oni vlada“, pita Mihajlović.

Kako dodaje, činjenica da je živela sa partnerkom i ima dete, u LGBT zajednici, a da, kako ističe, prstom nije mrdnula da i drugi parovi LGBT imaju iste mogućnosti – od braka do rođenja deteta, što „govori o ulizištvu i poltronstvu, i na kraju o niskom moralnom nivou razvoja“.

„Mnogo me je puta bilo sramota da budem pored nje, a kamoli da je slušam, bila to sednica vlade ili neki javni događaj“, ističe Mihajlović.

Takođe, dodaje, ozbiljno je pitanje i „verujem da će se istražiti kad tad ko je sve prvo stajao iza njenog dolaska u vladu, počev od energetskih tajkuna Nikole Petrovića i sestre Kori Udovički, pa nadalje…“

„Plus na sve to, firme njenog brata i svih poslovi koje su radili i rade. A, građani? Šta su oni dobili? Jedno veliko ništa, niti sposobnost da se razume problem, niti da se reši. Samo sposobnost da drugi preko nje upravljaju i donose odluke koje su bile i jesu u njihovim ličnim interesima“, kaže Mihajlović.

Podeli
Updated: новембар 2, 2023 — 1:48 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *