Zorana Mihajlović potvrdila da Grčićev EPS truje i ubija ljude

Zorana Mihajlović potvrdila je saopštenjem da direktor EPS Milorad Grčić ne govori istinu kada kaže da postrojenje za odsumporavanje u TE Kostolac sve vreme radi i da „sve vreme truje i ubija ljude“, kaže potpredsednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić.

– Ali skandal! Braneći sebe Zorana je otkrila da direktor EPS-a Grčić nikada u ove tri godine nije tražio upotrebnu dozvolu za odsumporavanje u TE Kostolac! Nije propustila da me izvređa, ali je bar potvrdila da Grčić laže da postrojenje sve vreme radi, dok truje i ubija ljude! – napisala je Tepić na svom Tviter nalogu.

Ovim saopštenjem je, kako navodi Tepić, Mihajlović je potvrdila Grčić nikada nije tražio upotrebnu dozvolu za odsumporavanje.

– Ministarstvo postupa isključivo u skladu sa zakonom, a optužbe Marinike Tepić za saučestvovanje u trovanju građana Srbije, samo na osnovu toga što je neko ministar nadležan za izdavanje upotrebnih dozvola za ovakva postrojenja, potpuno su neosnovane.

Ministarstvo nije moglo izdati bilo koji akt, pa tako ni upotrebnu dozvolu po službenoj dužnosti, odnosno bez prethodno podnetog zahteva investitora za izdavanje ove dozvole – navela je Zorana Mihajlović u saopštenju.

Podsetimo, samo dva dana nakon odlaska Tepić u TE Kostolac, gde je navela dokaze da uprkos tome što je obezbeđen novac za postrojenje za odsumporavanje ovo postrojenje nije radilo, ono je aktivirano.

Podeli
Updated: октобар 24, 2020 — 10:54 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *