„Zoranino ministarstvo primer sprege vlasti i kriminala“

Ne znam u kom svojstvu je Zorana Mihajlović odgovorila na navode sa naše konferencije za novinare. Da li se prepoznala kao portparol ili advokat onih koji pljačkaju Srbiju?

Da li se nudi kao potencijalni zaštićeni svedok, ili je svoj odgovor sastavila kao bivša članica vlade koju je u naprednim tabloidima već smenio Goran Vesić

– zapitala se potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, odgovarajući na optužbe ministarke građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović, da je bivša vlast ostavila zatvorene fabrike, ljude bez posla i nedovršene puteve.

– Dok se Zorana Mihajlović pita šta je ostalo iza vlasti Demokratske stranke, mi se pitamo da li je moguće da se baš ona ne seća šta je 2000. godine ostavila sadašnja vlast, kada su je građani prvi put oterali. Da li se Zorana Mihajlović, kao bivša članica G17+ , zaista ne seća šta je u državi i državnoj kasi zatekla etoktobarska vlast čiji je deo i sama bila?

Gospođu Mihajlović zato podsećamo da smo po dolasku na vlast zatekli razorenu putnu infrastrukturu, porušene mostove, uništen elektroenergetski sistem, bonove za gorivo, fabrike uništene sankcijama i hiperinflacijom – navela je Rakić.

Potpredsednica DS je dodala da ako je Mihajlović pratila konferenciju za medije, mogla je da odgovori bar na jedno od pitanja koje je postavljeno.

– Zašto je autoput kroz Grdeličku klisuru, umesto ugovorenih 240 miliona evra, košta 350 miliona evra, dakle 110 milona evra više? Kako su i zašto uhapšeni njeni najbliži saradnici u sadašnjoj tobože poštenoj vladi, a nisu oni sa kojima je sarađivala u bivšoj vlasti, koja je navodno opljačkala zemlju?

Zato što ministarka građevine i ostali funkcioneri SNS-a ćute na ova i druga pitanja vezana za političko-poslovnu spregu vlasti i kriminalaca, možda je za sve njih najbolje da umesto bezuspešne rekonstrukcije pruge do Budimpešte, naprave dobar i kvalitetan put do Zabele. Trebaće im uskoro – zaključila je Dragana Rakić.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: септембар 23, 2020 — 8:56 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *