VUČIĆ SAM O SEBI: „Čuvajte Vučića, takvog više nećete imati“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u „Ćirilici“, na TV Hepi, gde je govorio o detaljima sa sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, a kako je kazao, on je navodno rekao „da pazimo da ne ostanemo bez Vučića“.

– Ne mogu da otkrijem ono što je meni rekao lično, ali znam šta je drugima rekao: „Vodite računa da ne ostanete bez Vučića, jer takvog više nećete imati“ – rekao je Vučić uz gromoglasan aplauz punog studija.

Da predsednik boluje od posebnog oblika narcisoidnosti odavno je poznato, ali ovakvi nastupi pokazuju neku novu fazi koja prevazilazi i najteže oblike samozaljubljenosti.

Sada je počeo treća lica uvlačiti u sopstvene hvalospeve, on ih nije čuo ali ih drugi prepričavaju njemu. Ovak nesvakidašnji izliv narcisoidnosti verovatno ima uzrok u pokriću jednog veoma konkretnog događaja.

Naime, svi režimski mediji, i ministri već mesecima najvljuju isporuku prvog od šest sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir“, o čemu je sporazum potpisan prošle godine. Međutim, ni u izjavi koju je Šojgu dao, ni u saopštenjima sa sastanaka koje je imao u Beogradu, ovaj sistem se ne pominje.

Ono što je Šojgu doneo su brošure svojih crteža, grafika i radova u drvetu. Ova vest nije nikome legla, a naročito Vučiću, pa je u svom populističkom stilu takvu gorku vest nečim morao prikriti.

Za nas, zaista dobar i neophodan sistem Pancir koji iz nama nepoznatih razloga opet nije stigao, Vučić je prikrio po običaju praznim hvalospevima o samom sebi, umesto odgovora naciji gde je naoružanje koje smo platili?

Podeli
Updated: фебруар 18, 2020 — 7:36 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *